Over ons

Met samen meer dan 75 jaar operationele, onderzoeks-, financiële en advieservaring in de horecabranche vormen Ramon van der Lans, Thierry Neuféglise en Leo Fransen de drijvende kracht achter Expertisecentrum Horeca. Wat ons verbindt? Kort samengevat:

  • Een schier oneindige nieuwsgierigheid naar alles dat gebeurt in en rondom de branche en de bereidheid de uitdaging aan te gaan dit te vertalen naar pasklare adviezen en acties voor ondernemers en beleidsmakers.
  • Kwaliteit-kwaliteit-kwaliteit: geen rapport/advies gaat de deur uit zonder dat deze onze eigen toets der kritiek kan doorstaan. Een nieuwe auto wilt u tenslotte toch ook niet met een los wiel en ontbrekende ruitenwissers opgeleverd krijgen?
  • Rotsvast geloof in (permanente) educatie: om u als opdrachtgever op ieder moment in de tijd optimaal te kunnen bedienen zoeken wij regelmatig de schoolbanken op. Niet eens omdat het moet maar omdat wij anders simpelweg u niet het beste product of dienst kunnen leveren.

Bij Expertisecentrum Horeca werken alleen senior adviseurs aan uw opdrachten. Ervaring, kennis, regelmatige bijscholing en een zelf-kritische houding borgen onze kwaliteit. 

Ramon heeft een jarenlange achtergrond in de financiële sector als financier van horecabedrijven. Met deze kennis weet hij als geen ander wat financiers nodig hebben in de beoordeling van financieringsvraagstukken en wat er op financieel gebied gebeurt in de horeca. Deze kennis zet hij als Erkend MKB Financieringsadviseur onder ander in voor haalbaarheidsonderzoeken en de financieringsbegeleidingstrajecten die hij graag uitvoert. Daarnaast heeft Ramon veel ervaring met horeca gerelateerde beleidsstukken en horeca in het omgevingsplan.

Leo heeft recent een (Master of Science) opleiding Facility en Real Estate Management (University of Greenwich) afgerond. Naast dat hij als docent aan de Hotel Management School Maastricht verbonden is, houdt Leo zich graag bezig met ondernemerschap, (strategische) veranderprocessen, haalbaarheidsonderzoeken, rendementsverbetertrajecten. Ik is Leo zelf eigenaar van een B&B in Maastricht.

Thierry heeft Business Valuation in Rotterdam (RSM) gestudeerd en de opleiding tot Gerechtelijk Deskundige in Leiden (Universiteit van Leiden) met succes afgerond. Hierdoor is hij de enige register valuator en Gerechtelijk Deskundige die zich exclusief op de horeca richt. Thierry staat ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en het Landelijk register voor Gerechtelijk Deskundigen (LRGD). Beide instanties kennen een klachtenregeling en vereisen permanente educatie van leden/ingeschrevenen.