De Corona-crisis raakt ons allemaal, zo ook de horecabranche en alle bedrijven die zich hieromheen begeven, zoals leveranciers en adviesbureaus. En dat merken wij ook: waren we enkele maanden geleden nog druk met waardebepalingen en haalbaarheidsonderzoeken, op dit moment verzorgt Expertisecentrum Horeca veel financieringsaanvragen en begeleiding bij vraagstukken zoals "stop ik of ga ik in afgeslankte vorm verder".

Om de kans op een succesvolle BMKB-C financiering (speciale "Corona" financiering) te maximaliseren helpt het om niet simpelweg uw cijfers aan te leveren maar in plaats daarvan een volledig rapport. Te beginnen met een beschrijving van uw onderneming (de fiatteur op de achtergrond kent uw bedrijf tenslotte niet), opsomming + analyse van de historische cijfers en het aantonen dat uw bedrijf bestaansrecht had voordat de Corona-crisis uitbrak. Vervolgens wordt er een prognose zonder Corona (de situatie als het virus niet was uitgebroken) en mét Corona (de huidige situatie) opgesteld en de financieringsbehoefte becijferd. Expertisecentrum Horeca heeft een zeer hoog slagingspercentage (>85%) voor wat betreft het verkrijgen van een passend financieringsvoorstel.

Doorgaan is echter niet altijd de beste optie, of dat nu vanuit financieel oogpunt het geval is of omdat u eigenlijk toch al afscheid wilde nemen van uw bedrijf. Met u zetten we diverse opties op een rij, brengen de voor- en nadelen in kaart en ondersteunen u om de beste keuze te maken. En begeleiden we u bij de afwikkeling, vaak samen met een jurist.

Graag staan we u ook in deze moeilijke tijden met raad en daad terzijde. Financieringsaanvragen verzorgen wij desgewenst op no cure no pay basis.