Waardebepaling

Over de begrippen "waarde" en "goodwill" doen de meest bijzondere verhalen en mythes de ronde, variërend van "gebakken lucht" tot "3 maal de brutowinst".

Expertisecentrum Horeca benadert waarde op de nuchtere manier: een bedrijf is zoveel waard als wat er mee verdiend kan worden. Klinkt simpel? De basisgedachte is dat zeker ook. Iets ingewikkelder wordt het wanneer de officiële term "Discounted Cashflow methode" of "DCF" gebruikt gaat worden. Daarom nemen we graag de tijd om u in een persoonlijk gesprek of in de vorm van een voorstel op maat meer wegwijs te maken over het begrip waarde en de verschillen tussen waarde en prijs

Waardebepalingen zijn qua uitwerking mogelijk variërend van indicatief (om een bod te toetsen) tot aan in detail uitgewerkte rapporten (bijvoorbeeld bij een fiscale afwikkeling of wanneer sprake is van tegengestelde belangen).

Niet onbelangrijk: de voorkeursmethodiek van de belastingdienst bij waardebepalingen is de DCF methode, een register valuator is specifiek voor een correcte toepassing van deze  waarderingsmethode opgeleid. Zie ook "over ons".